Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi teki maanantain kokouksessa selvityspyynnön Upinniementiellä olevan Naissaarentien risteyksen liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Risteyksessä on vaaratilanteita paljon päivittäin ja tähän on saatava korjaus ennen kuin jotain vakavaa tapahtuu.

– Risteysalue Bron-Kolsarin alueella on erittäin vaarallinen. Hangontieltä tullessa ensin on vasemmalla paloasema ja Naissaarentien/Bron liittymä on hankalasti hahmotettavissa juuri ennen risteystä olevan korokkeen ja suojatien takia. Upinniemestä tullessa risteys on vielä hankalammin aistittavissa. Ensin on Pranglintien asuinalueen liittymä oikealla ja sitten ko. liittymä Bron-Kolsarin alueelle. Risteyksen vieressä on myös kaksi päiväkotia, kertoo Haapaniemi.

Kuntaan on tullut esityksiä tilanteen parantamisesta, mutta ne eivät ole johtaneet toistaiseksi toimenpiteisiin turvallisuuden parantamiseksi. Haapaniemi pyytää pikaista selvitystä, miten kunta voi yhdessä ELY-keskuksen kanssa saada asian kuntoon joko kiertoliittymällä tai muilla toimilla ennen kiertoliittymän toteuttamista.

– Risteyksessä on vaaratilanteita paljon päivittäin ja tähän on saatava korjaus ennen kuin jotain vakavaa tapahtuu, painottaa Haapaniemi.

Upinniementien alueen asumisen tuoma liikenne on lisääntynyt voimakkaasti ja tietä käyttävät myös Kantvikin alueen yritysten raskaat ajoneuvot sekä ajoittain todella vilkas varuskunnan ajoneuvoliikenne. ELY-keskus, joka vastaa Upinniementiestä, on jo vuonna 2015 todennut risteyksen vaarallisuuden, mutta ei ole löytänyt sen toteuttamiseen rahaa.

– Rahat on löydyttävä kevyenliikenteen ja ajoneuvoliikenteen turvallisuuden parantamiseksi, koska tuo paikka on liikennemäärältään yksi Kirkkonummen vilkkaimmista ilman kunnollista risteysratkaisua. Onneksi paikalla on edes koroke ja suojatie, mutta ne eivät riitä, vaatii Haapaniemi.