Kirkkonummen pitkäaikainen ja kokenut johtava luotta­mus­henkilö Timo Haapaniemi on saanut Kansallisen Kokoomus -puolueen 100-vuotis­juh­la­mi­talin tekemästään ansiokkaasta järjestötyöstä puolueen ja sen tavoitteiden hyväksi. Mitaleiden saajat julkistettiin viime viikonloppuna Kokoomuksen 100-vuotisjuhlien yhteydessä.

Timo Haapaniemi 144 ja Petteri Orpo Kokoomus Uusimaa Eduskuntavaalit

Kirkkonummen kunnan­hal­li­tuksen puheen­joh­tajana toimiva Haapaniemi aloitti järjestötyönsä jo 15-vuotiaana. Hän johti innokkaita nuoria, kun Kirkkonummen Kokoomuksen Nuoret aikoinaan 1980-luvulla nousi kunnan suurimmaksi poliittiseksi nuori­so­jär­jes­töksi. Haapaniemi toimi 1970-80 -luvuilla Kokoo­mus­nuorten puheen­joh­tajana ja on nykyisin yhdistyksen kunni­a­pu­heen­johtaja.

– Kokoo­mus­nuorten toiminta oli silloin todella vauhdikasta ja niiltä ajoilta minulla on edelleen lukuisia hyviä ystäviä niin Kirkkonummella kuin ympäri Suomea. Järjes­tä­mis­sämme diskoissa kävi 300-600 nuorta ja meillä oli silloin jopa oma yli 100 neliön nuoriso- ja toimitila Heikkilässä, kertoo Haapaniemi ja aikoo avata historiaa lisää myöhemmin.

Suomen nuorin kunnan­hal­li­tuksen puheenjohtaja

Timo Haapaniemi toimi 1980-luvun lopulla useita vuosia Kirkkonummen Kokoomuksen puheen­joh­tajana sekä oli mm. Kokoomuksen puolu­e­val­tuuston jäsen.

– Yksi mieleen painunut tehtävä oli toimia 1995-96 jäsenenä EU:n hallitusten välisen konferenssin HVK-neuvot­te­lu­kun­nassa, jota veti silloinen ulkoministeri Tarja Halonen.

Kunnan­val­tuu­tettuna Haapaniemi on toiminut vuodesta 1981 lähtien. Kunnan­hal­li­tuksen puheen­joh­ta­jaksi Haapaniemi valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1987, jolloin hän oli Suomen nuorin siinä tehtävässä ja hänet kutsuttiin roolissaan vieraaksi ”Tänään, tässä ja nyt” TV:n uutis­ma­ka­sii­ni­oh­jelmaan. Silloinen pitkäaikainen ja arvostettu kunnan­val­tuuston puheenjohtaja Gretel Hemnell käytti Haapaniemestä nimitystä ”Kokoomuksen nuori leijona”.

– Kirkkonummi on muuttunut niistä ajoista valtavasti. Välillä meiltä pääsee unohtumaan, kuinka hienoa kehitystyötä olemme yhdessä vuosikymmenten saatossa tehneet. On ollut ilo ja kunnia olla eturintamassa tekemässä sitä työtä ja luomassa vaurautta, johon hyvinvointimme pohjautuu. Vanha kunnan slogan ”Kirkkonummi – turvallinen ja viihtyisä” toimii edelleen. Luonto, ympäristö ja viihtyisä asuminen olivat jo silloin tärkeitä asukkaillemme, korostaa Haapaniemi.

– Kirkko­num­mel­lakin elinkeinoelämä ja yritystoiminta ovat noista ajoista muuttuneet rajusti ja siinä sekä kunnan uuden vetovoiman kehittämisessä meillä on nykyisin suuri haaste, mutta myös mahdollisuus. Uskon kiven kovaan, niin kuin Porkkalan graniittiin, että Kirkkonummella ja kunta­lai­sil­lamme on edessään mahtava tulevaisuus, valaa kunnan­hal­li­tuksen puheenjohtaja uskoa tulevaan.